AUSTROTHERM, expert in termoizolatii
Data: 25.02.2015

altdorf-tehnik-austrotherm
Daca ne dorim sa avem o termoizolatie a pardoselii eficienta, placile de polistiren de la Austrotherm reprezinta cea mai potrivita solutie.

Termoizolarea pardoselilor

Pardoselile aflate in contact direct cu solul, la nivelul subsolurilor sau la parter, in cazul cladirilor fara subsol, necesita o atentie sporita in ceea ce priveste termoizolarea, avand o influenta determinata in microclimatul incaperilor.

Pardoselile intermediare (dintre etaje) trebuie sa raspunda atat unor cerinte privind termoizolarea, cat si in ceea ce priveste izolarea la zgomot de impact, indifferent de structura lor ( beton, structura metalica sau de lemn).

Planseul de la ultimul nivel se termoizoleaza ( in cazul in care podul este utilizat ca spatiu tehnic) prin pozitionarea materialului termoizolant deasupra acestuia spre spatiul rece dinspre pod.

In cazul balcoanelor sau al logiilor, o corecta amplasare a izolatiei termice impiedica aparitia puntilor termice si aparitia condensului in punctele sensibile ale constructiei.

 

Termoizolarea pardoselilor cu incalzire prin pardoseala

Placile de polistiren expandat Austrotherm EPS AN au un format special, dedicate pentru sistemele de incalzire de joasa temperatura in pardoseala.

Suprafata superioara a placilor dispune de nuturi care permit ghidarea tuburilor flexibile ale sistemului de incalzire.

Placile de polistiren au in acest caz rolul de a termoizola pardoseala incalzita fata de planseul de dedesubt. In cazul in care sistemul de incalzire este dispus deasupra unor incaperi reci, poate fi necesara suplimentarea grosimii stratului de polistiren.

Altdorf Tehnik – solutii pentru constructii, distribuitor autorizat in Focsani si Vrancea, recomanda Austrotherm.
altdorf-tehnik-austrotherm-termoizolatii